Яўген Рэдзькін: «Фуркад, мабыць, зялёную таблетку рэгулярна ўжывае, адно што пра гэта ўсе маўчаць, засяродзіліся чамусьці толькі на расійскіх спартоўцах»

Знаменосец сборной Беларуси на Олимпиаде-1994, белорусский и российский биатлонист Евгений Редькин в интервью «Радыё Свабода» поделился мнением о проблемах современного биатлона.

«Чаму беларусы ў хвасце? Беларусь не такая вялікая краіна. Зноў жа, зімы хісткія, непрадказальныя. Дзеля таго каб зяўляліся таленты, патрэбныя больш-менш стабільныя ўмовы — прынамсі для заняткаў лыжамі. А калі снегу няма, пра якія лыжы можа ісці гаворка? Таму ад выпадку да выпадку нейкія імёны ўсплываюць, і тое добра. На маю думку, пацаны і дзяўчаты, якія сёння бегаюць за Беларусь, выступаюць нармальна. Ваша і наша Даша Домрачава, якая нарадзілася ў Нягані нашай Ханты-Мансійскай акругі (насамрэч Домрачава нарадзілася ў Мінску,  а пасля пераехала ў Нягань – заўв. Tribuna.com) і пачынала бегаць са Сьветай Сляпцовай, — гэта ўжо легенда. Так, пераехала з бацькамі ў Беларусь, але мы за яе перажываем, падтрымліваем як сваю.

Зоркі, як я ўжо казаў, кожны год не нараджаюцца — добра, калі нехта варты зявіцца раз на 5 ці нават 10 гадоў. Ды й фізычна немагчыма, каб пастаянна перамагалі адны і тыя ж людзі. Хіба што Мартэн Фуркад выключэнне, можа гэта рабіць бесперапынна. Але француз, мабыць, зялёную таблетку рэгулярна ўжывае, адно што пра гэта ўсе маўчаць, засяродзіліся чамусьці толькі на расійскіх спартоўцах. Значыць, некаму можна, некаму — не. Дзе ж тады алімпійскі прынцып роўных умоваў для ўсіх?» – считает Редькин. 

Реклама 18+
Популярные комментарии
Евгений Карунец
+22
Вот и как слушать мнение того кто перекручивает даже место рождения спортсмена которого приводит в пример. а ещё очень понравилось *белорусский и российский биатлонист*. Это как те люди которые в СССР присягу давали а потом после развала вновь образованным странам снова присягу давали. Каждый такой патриот, и защитник видимо забыл что присяга даётся 1 раз в жизни. так и тут где платят там и работаювыступаю. Двойное гражданство, зато вью на белорускам. Или же это *Радыё Свабода* перевела?

Вот у меня по той же логике что у него вопрос есть... в 1992 году случаем вы уважаемый сами таблеточку как говорите зелёную не приняли перед гонкой на 20 км? Если нет то почему потом не бежали оставшиеся гонки? может осложнение от зелёной таблеточки были? Я никого не обвиняю, лишь строю логическую цепочку по вашему подобию. Понятно что если у вас и был какой допинг то не эффективный так как ту самую гонку вы в чистую проиграли по скорости немцу, и выиграли благодаря его промахам. Но почему у вас потом не было результатов? 22 года, золото на ОИ и всё... конец. странно выглядит.

То что россияне массово сидели на допинге неопровержимый факт. это признало множество росс спортсменов и тренеров. Так что хватит защищать виновных. Я понимаю например когда матери продолжают отказываться верить в то что их дети совершают жестокие преступления, оправдывают их.. но тут.. может всё же вопрос оплаты?:)

P.S. Гневные комментаторы, можете не комментировать мой коммент. Я даже читать не буду. Это моё мнение, оно нерушимо и основывается на моих личных знаниях и убеждениях.
taknado556
+18
Я думаю наадварот - гэты дзед ужывае таблетку штодня, а сёння забыўся.
Juventus 31***
+14
русакам Фуркад давно как кость в горле
Написать комментарий 7 комментариев
Реклама 18+